• Över 125 000 produkter
  • Beställning innan 15.00 skickas samma dag
  • Betala via Klarna eller faktura
Priser inkl. moms

Val av Spik

VAL-AV-SPIK-300x59

Vad ska man tänka på vid val av spik?

Det finns en mängd olika sorters spikar, och det kan vara svårt att veta vilken du ska använda till vad. En sak har dock alla spikar gemensamt – de används för att fästa samman olika delar. Oftast använder du en hammare för att slå in en spik, men det finns även specialverktyg såsom spikpistoler. Spikpistolen lönar sig att använda om du har en stor mängd spikar som ska fästas i exempelvis en panel eller lister. Här visar vi dig skillnaden mellan de olika spiksorterna och sammanfattar deras användningsområden.

RUNDBANDAD SPIK 15/16 GRADER

Rundbandad spik med trådbandning. Varmförzinkad.
  • CE – märkt

Rullbandad spik med trådbandning för att slippa onödiga rester. Används för spikning av råspont, skivmaterial och virkesdelar i trä. Runt huvud.

PANEL STOMSPIK (BANDAD)

Finns i varierande grader till olika maskiner samt i olika längder så som ex: 2,8 x 48 | 2,8 x 65 | 2,8 x 75 | 3,1 x 90

  • CE – märkt

Rakbandad stomspik 34 | 21 | 17 | 15 grader som passar i alla maskiner. Varmförzinkad för extremt skydd utomhus. Premiumkvalitet tillverkad för Nordiskt klimat Vår spik är tillverkad i en av världens mordernaste fabriker och vi garanterar perfekt prestanda och en optimal infästning.


Finns som rakbandad till maskiner och lös i kartong.

TRÅDSPIK – STOMSPIK (LÖS I KARTONG)

CE- märkt kvalitetsspik . Varmförzinkad för utomhusbruk förproffsmontage Används för att fästa samman virkesdelar i trä, exempelvis vid bygge av staket och allmänna träkonstruktioner. Används för att sammanfoga virkesdelar i trä, exempelvis vid bygge av staket och träfasader.

DYCKERT – för snickerier (BANDAD / LÖS I KARTONG)

Svensktillverkad kvalitetsspik, CE-märkt. Varmförzinkad dyckert.
Dyckert är spik med ett litet koniskt huvud eller saknar huvud helt. Den används oftast för att spikas ned hela vägen för att inte sticka ut. Används som oftast till invändiga snickerier såsom fönster- och dörrfoder samt till socklar.

RAKBANDAD MASKINANKARSPIK 34 GRADER

Plastbandad ankarspiken har ett runt kamgängat skaft med flat försänkt huvud. Ankarspiken används oftast vid infästning där man behöver kraftigare motstånd mot utdragning. Spiken är försedd med hullingar, eller räfflor. Ankarspik används oftast till hålband eller byggbeslag vid trähusbyggnad. Även spikning av stål- och plåtdetaljer samt byggnadsskivor på träunderlag.

PAPPSPIK VARMFÖRZINKAD

Varmförzinkad pappspik. Används för att fästa utegips,takpapp,asfaltboard,byggfolie och vindskyddspapp i underlag av trä.

BLECKSPIK

Bleckspik med tätning är avsedd för plåtarbeten, fönsterbleck mm utomhus. För applikationer med höga krav på fästförmåga (utdraghållfasthet). Med monterad EPDM-tätningsbricka för plåtslageriarbeten utomhus.

Spiken finns i olika ytbehandling lackad i vitt eller svart.

Varumärken